NY CIRKUS FESTIVAL|METROPOLIS|NY CIRKUS PÅ SKEMAET
  ENGLISH

OM KIT

PRESSE
ARKIV
SØG
KONTAKT

OM KØBENHAVNS INTERNATIONALE TEATER

Københavns Internationale Teater er drivkraften inden for den internationale scenekunst i Danmark.

Gennem et stort internationalt netværk og i samarbejde med mange lokale institutioner og partnere har Københavns Internationale Teater i snart 30 år produceret mere end 50 internationale festivaler, workshops, seminarer, showcases og meget andet - med over 1500 inviterede ensembler, kompagnier og kunstnergrupper.

Københavns Internationale Teater ønsker til stadighed at sprænge de etablerede opfattelser af kunst og scenekunst og at præsentere helt nye genrer og tendenser inden for scenekunsten i videste forstand. I det hele taget vil vi skabe et unikt udbud af scenekunst, som begejstrer og inspirerer både publikum og de professionelle kunstmiljøer i Danmark.

De skelsættende kulturelle udtryk, det levende, det originale, det grænseløse og det livsvigtige er nøgleord for Københavns Internationale Teater. Netop derfor lancerede vi i 2007 en ny festival, der løber frem til 2017:

METROPOLIS - festival for kunst og performance i byens rum
Med METROPOLIS rykker Københavns Internationale Teater ud af teatersalens faste rammer og ind i byen for at skabe kunst, liv og debat om den kreative by. Over en ti-års periode vil METROPOLIS udfordre og forvandle byrummet ved hjælp af kunstneriske oplevelser, som leger med skellet mellem hverdag og iscenesættelse. At de internationale kunstbegreber er i en rivende udvikling bliver tydeligt med en festival som METROPOLIS, hvor fokus er på kunstoplevelser i det offentlige rum.

METROPOLIS festivalen afholdes i august måned i ulige år frem til 2017. I de lige år finder udviklingslaboratoriet METROPOLIS LABORATORY sted.

NY CIRKUS
Københavns Internationale Teater fortsætter også sit engagement i en af scenekunstens nyere kunstformer Ny Cirkus.

KIT introducerede i 1987 genren for det danske publikum og har siden da hvert år præsenteret Ny Cirkus-gæstespil. I 2005 blev det til en decideret Ny Cirkus Festival, hvilket fortsætter som en biennale i august i de lige år frem til 2016, mens vi løbende sætter fokus på Ny Cirkus-udviklingsaktiviteter i samarbejde med danske, nordiske og europæiske partnere.

 

Københavns Internationale Teater blev stiftet i 1979 som en kulturel non-profit organisation på initiativ af Trevor Davies og er i dag en selvejende institution.

KONTAKT
Katrien Verwilt
Kunstnerisk- & Daglig ledelse

Trevor Davies
Kunstnerisk ledelse

Louise Kaare Jacobsen
Kommunikationskoordinator


Nils Engelbrecht
Produktionsleder

LEDELSE
Københavns Internationale Teaters kunstneriske ledelse består af Trevor Davies og Katrien Verwilt. Katrien Verwilt varetager desuden den daglige ledelse.

Katrien Verwilt er Cand.Mag. i Romansk Filologi og har taget sin teatervidenskabelige uddannelse ved universiteterne i Leuven (Belgien), Bologna (Italien) og Århus, inden hun blev elev hos Kaospiloterne. Herfra blev hun hentet til Kulturby96 som international sekretær og har siden 1998 været tilknyttet Københavns Internationale Teater.

Trevor Davies, stifter af Københavns Internationale Teater, er oprindeligt uddannet byplanarkitekt. Han har tidligere været bl.a. generalsekretær for Århus Festuge og København Kulturby 96 samt medstifter af Center for Kultur og Udvikling (CKU). Fra 2000 til 2006 var han leder af Salisbury International Arts Festival og New Writing Partnership, Norwich.

BESTYRELSE
Bestyrelsesformand: Erik Agergaard.
Bjørn Lense Møller, Katrine Winkelhorn, Peter Elsass, Dorte Skot-Hansen, Mette Høxbro og Tina Saaby.

STØTTE
Københavns Internationale Teater er primært støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Københavns Kommune. De enkelte festivaler og programpunkter bliver desuden støttet af nationale såvel som internationale fonde og partnere.

ÅRSRAPPORTER

- Årsrapport 2014
- Årsrapport 2013
- Årsrapport 2012
- Årsrapport 2011

HISTORIK
Københavns Internationale Teater har arrangeret de legendariske Fools festivaler, Japan on Stage, The British are Coming, Dancin' City, Images of Africa, Sommerscene, Dancin' World og flere andre festivaler, seminarer og projekter.
Hvis du vil læse mere om disse, kan du tage en tur i arkivet.